ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Bloomberg: Το ΔΝΤ βγάζει νοκ άουτ την Ελλάδα - Μια νέα κρίση είναι πιθανή


Για την αναφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την ελληνική οικονομία γράφει το Bloomberg, το οποίο επισημαίνει πως η Ελλάδα θεωρούταν πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να «πιάσει» το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, αλλά «οι προβλέψεις ήταν υπερεκτιμημένες».

Σε δημοσίευμα του το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία και καθιστούν την ανάκαμψη της δύσκολη:
«Η φοροεισπρακτική πολιτική έχει βουλιάξει. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση και οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν πολύ πιο αργά από ότι είχα προγραμματιστεί».
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα επισημαίνει πως το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στο ΔΝΤ δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο τονίζει πως «περαιτέρω περικοπές ίσως να είναι πολιτικά αδύνατες.
Η χώρα βρίσκεται ήδη σε αναταραχή λόγω των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί. Παράλληλα, η αποτυχία του να ''πιάσουν'' τους οικονομικούς στόχους, ίσως οδηγήσει σε καθυστέρηση της καταβολής επιπρόσθετης βοήθειας».
Το δημοσίευμα του Bloomberg κλείνει με μια δυσοίωνη πρόβλεψη, καθώς εκτιμά πως «μια νέα Ελληνική κρίση, είναι μια σαφής πιθανότητα για τον επόμενο χρόνο».
ΠΗΓΗ"ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου