ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Plan B: Οι τράπεζες ετοιμάζονται για οικονομικό Αρμαγεδδώνα




Για οικονομικό Αρμαγεδδώνα προετοιμάζονται οι κεντρικές τράπεζες σε περίπτωση που η συζήτηση για το χρέος των ΗΠΑ δεν καταλήξει σε αποτέλεσμα και η χρεοκοπία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου καταστεί πραγματικότητα.


Οι κεντρικές τράπεζες προετοιμάζονται έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες και να κρατηθεί η λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όπως αναφέρει η Russia Today..Αν στις ΗΠΑ δεν επιτευχθεί συναίνεση για την αύξηση του ανωτάτου ορίου του χρέους μέχρι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου οι ΗΠΑ θα γίνουν η πρώτη δυτική δύναμη που χρεοκοπεί ύστερα από τη ναζιστική Γερμανία το 1933 στέλνοντας τις αγορές να βαδίσουν σε άγνωστα εδάφη. 
Ο υπόλοιπος κόσμος προετοιμάζεται για τα χειρότερα καθώς οι ΗΠΑ θα βρεθούν πολύ κοντά στην αθέτηση των υποχρεώσεών τους τα οποία κρατούνται στο εξωτερικό υπό τη μορφή κρατικών ομολόγων.


Οι κεντρικές τράπεζες έχουν αρχίσει την προετοιμασία για το χειρότερο σενάριο εάν οι αμερικανοί δεν καταλήξουν σε αποτέλεσμα κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σοβαρή υποτίμηση των ομολόγων του Δημοσίου καθυστερώντας τις πληρωμές.

"Επειδή στο παρελθόν πάντα έχουν διευθετηθεί αυτά τα ζητήματα, ωστόσο είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης" δηλώνει ο 
John Cunliffe αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBC) έχουν συνάψει συμφωνία που κινεί τα δύο τράπεζες μακρύτερα από την τροχιά του δολαρίου . Οι δύο τράπεζες συμφώνησαν να « ανταλλάξουν » $ 56 δισς αξίας του γιουάν για $ 60,8 δις αξίας σε ευρώ.



Περισσότερο εκτεθιμένη αυτή τη στιγμή είναι η Κίνα με περισσότερα από από $ 1.3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αποθέματα Sovereign Wealth Funds τα οποία έχουν επίσης κινδύνουν αν χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ"
Freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου