ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αυτή είναι η ολόλευκη εκκλησία του Αγίου Νικολάου που ονειρεύεται να χτίσει ο Καλατράβα στο σημείο των "δίδυμων πύργων" [ΦΩΤΟ]

Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσο θα κοστίσει….Θα δεσπόζει λευκός, σαν τα αιγαιοπελαγίτικα εκκλησάκια, ονέος ναός του Αγίου Νικολάου ανάμεσα στα γκρίζα και καφετιά κτίρια της Νέας Υόρκης, όπως τον εμπνεύστηκε ο γνωστός αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα.
Μνημειακό και αδιαμφισβήτητο σύμβολο της Ορθοδοξίας χαρακτηρίζει τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης, η εφημερίδα NewYork Times. Στις οκτώ φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο σάιτ του ο Ισπανός αρχιτέκτονας, η νέα εκκλησία μοιάζει με αιφιοπελαγίτικο κτίσμα.
Ο ναός θα αντικαταστήσει την εκκλησία που επλήγη από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Κυριαρχείται από τον ρηχό τρούλο που έχει 40 αψίδες, όπως η Αγία Σοφία και σχεδιαστικά ανταποκρίνεται στην επιθυμία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, να δημιουργεί μια αίσθηση φιλικού καλωσορίσματος σε όλους τους περαστικούς.
Ο νέος ναός αναμένεται να είναι έτοιμος στις αρχές του 2016 και το κόστος του εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 20 εκατομμύρια δολάρια.
Aυτή ήταν η εκκλησία πριν την καταστροφή της 11ης Σεπτεμβρίου:

ΠΗΓΗ"Τρομακτικο.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου