ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.


ΆΘΡΗΣΚΟΣ ! ! !

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ !  ΑΔΈΣΜΕΥΤΟΣ !  ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ !

Δέν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να είναι κανείς Άθρησκος ! !
Έχεις όλων τον κόσμο στα πόδια σου.
 Βλέπεις τους ανθρώπους ωσάν μυρμήγκια να ακολουθούν τις κάθε θρησκείες και να αποβλακώνονται από τις διδαχές των.
Όταν είσαι Άθρησκος δέν φοβάσαι κανέναν Θεό, διότι ''Θεός είναι αγάπη και ότι αγαπάμε δεν νοείται να το φοβόμασται''.

Έχεις καθαρό μυαλό , φιλοσοφείς τα πάντα γύρο σου και είσαι ικανός ΕΣΥ να δόσεις την απάντηση που σύμφωνα με την φύση, αν την ψάξεις καλά, θα δεις πως την δίνει η ίδια η φύση... !
Η γνώση, είναι το όπλο σου που μ`αυτό θα αντιμετωπίσεις τον κάθε ''υποκριτή'' που θέλει να σε προσηλυτίσει στην οποιαδήποτε θρησκεία του. Και η γνώση αποκτάται έχοντας μόνο ένα καθαρό μυαλό, το οποίο απέχει από κάθε είδους δοξασίες.
Ελευθερώσου λοιπόν από τις σκοπιμότητες... των κάθε Ιερατείων για να βρεις ΕΣΥ ο ίδιος τον θεό σου. Δέν χρειάζεσαι μεσάζοντες, η καθαρή σου γνώση αρκεί ! !
''Άν θέλεις να προσευχηθείς, κλείσου στο δωμάτιό σου και εκεί ζήτησε ότι θέλεις από τον επουράνιο πατέρα σου και αυτός θα σε ακούσει και θα σου το δώσει''.
Είναι πολλοί που μπερδεύουν το Άθρησκος με το Άθεος, δέν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Ο Άθρησκος δέν είναι Άθεος που δέν πιστεύει σε κανέναν Θεό.
Ο Άθρησκος έχει τον δικό του Θεό που προέρχεται από τον ίδιο του τον εαυτό και δεν δέχεται κανέναν άλλον θεό που τον δημιούργησε κάποιο Ιερατείο...
Οι αρχαίοι μας φιλόσοφοι ήταν Άθρησκοι, απεχθανόταν τα Ιερατεία και γιαυτό πολλοί από αυτούς κυνηγήθηκαν και εκδιώχθηκαν ή ακόμη και θανατώθηκαν.
 
Αυτό το '' Πυρ Αείζωον '' του Ηρακλείτου δέν ήταν τίποτ`άλλο από τον Θεό της Δημιουργίας, που για τον ίδιο ήταν η Φύση, ήταν το φλεγόμενο σύμπαν όπως το βλέπουν σήμερα τα τεράστια αστρονομικά τηλεσκόπια.


 




                                                                                                                                                                 Ο Ηράκλειτος ίσως να μην είχε τηλεσκόπιο αλά το έβλεπε με την δύναμη του καθαρού του μυαλού που ήταν μακρυά από κάθε θρησκεία και Ιερατεία.


Άθρησκος λοιπόν, είναι γνώση, είναι φιλοσοφία, είναι επιστήμη, είναι ελεύθερη τέχνη, είναι δημιουργία, είναι ποίηση, είναι ΠΟΛΛΆ ! !
 Αυτά όλα τα πολέμησε με μανία τον 4ο αιώνα, όταν επεκράτησε ο Εβραιοχριστιανισμός και αφού κατέστρεψε και έκαψε και γκρέμισε τα πάντα άφησε την ανθρωπότητα για 1.400 χρόνια στο σκοτάδι ! !
Από τότε άρχισαν και οι θρησκευτικοί πόλεμοι που συνεχίζονται μέχρι σήμερα..... ! !
ΆΘΡΗΣΚΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ  Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Σ ! ! !

ΠΗΓΗ"npazaitis@hotmail.com

Ωραιόκαστρο κάτι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου