ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ 10 ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ


ΤΑ 10 ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Δημοσίευση: 25/02/2014
Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από μυστικές και απαγορευμένες περιοχές την ύπαρξη των οποίων αγνοούμε! Από μυστικά αρχεία μέχρι ειδικά κέντρα, ιερά προσκυνήματα και ιδιωτικές λέσχες, αυτά τα μέρη όσο και αν σας δελεάζουν και θα θέλατε να τα δείτε από κοντά, είναι... σχεδόν αδύνατον (τουλάχιστον για το ευρύ κοινό).Στον παρακάτω κατάλογο, δείτε 10 από τα πιο «απροσπέλαστα» μέρη του κόσμου!


  1. Mezhgorye, Ρωσία

Το Mezhgorye είναι μια κλειστή πόλη της Ρωσίας που ιδρύθηκε το 1979 και στην οποία πιστεύεται πως κατοικούν όσοι εργάζονται στο άκρως απόρρητο όρος Yamantaw. (Το Yamantaw έχει ύψος 1640 μέτρα και είναι το ψηλότερο βουνό στα νότια Ουράλια.).  Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως στο Yamantaw και στο Kosvinsky (600 χλμ βορειότερα) υπάρχουν μυστικές πυρηνικές εγκατάστασεις ή/και Όπλα Μαζικής Καταστροφής καθώς και καύσιμα. Από τους δορυφόρους τους οι ΗΠΑ έχουν δει μεγάλες ανασκαφές, κυρίως στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Σε κοντινό σημείο έχουν χτιστεί δύο φυλάκια, το Beloretsk-15 και το Beloretsk-16.Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν ρωτήσει επανειλημμένα για το είδος των εγκαταστάσεων, η ρωσική κυβέρνηση τους έχει δώσει κατά καιρούς διφορούμενες απαντήσεις όπως «ότι πρόκειται για περιοχή εξόρυξης, χώρο αποθήκευσηςτροφίμων, χρυσού και λοιπών ρωσικών θησαυρών, καθώς και καταφύγιο για τους ηγέτες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.».

 2. Περιοχή 51, Νότια Νεβάδα, ΗΠΑ

Η Περιοχή 51 ή Area 51 είναι το όνομα μιας στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται στη νότια Νεβάδα, 133 χλμ βορειοδυτικά από το Λας Βέγκας. Βρίσκεται στη νότια όχθη της λίμνης Groom και είναι ένα μεγάλο μυστικό στρατιωτικό αεροδρόμιο. Βασικός σκοπός της βάσης είναι η ανάπτυξη και η δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων. Η έντονη μυστικότητα που περιβάλλει τη βάση -η ίδια η κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά βίας την αναγνωρίζει- την έχει καταστήσει κεντρικό θέμα σε συχνές θεωρίες συνωμοσίας και σε θέματα ΑΤΙΑ. Η επιγραφή αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθεί βία σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να εισέλθει.

3.RAF MenwithHill, Αγγλία
Πρόκειται για μια βρετανική στρατιωτική βάση με συνδέσμους στο παγκόσμιο δίκτυο κατασκοπείας ECHELON. Στην περιοχή υπάρχει ένας εκτεταμένος επίγειος δορυφορικός σταθμός και αποτελεί κέντρο παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών και των πυραύλων. Έχει ευρέως χαρακτηριστεί ως ο μεγαλύτερος ηλεκτρονικός σταθμός παρακολούθησης στον κόσμο. 
Το κέντρο λειτουργεί ως σταθμός στο έδαφος για δορυφόρους της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας NationalSecurityAgency, με κεραίες μέσα σε λευκούς θόλους, και φέρεται να είναι στοιχείο του συστήματος ECHELON. (Το ECHELON σύμφωνα με πληροφορίες είχε δημιουργηθεί για να παρακολουθεί τις στρατιωτικές και διπλωματικές επικοινωνίες της Σοβιετικής Ένωσης).
Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου πιστεύεται –επίσης- πως αναζητά και υποδεικνύει στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών, φυτείες ναρκωτικών,καθώς και πολιτικές και διπλωματικές πληροφορίες.
Σημειωτέον ότι θεωρείται πως φιλτράρει όλες τις ραδιοτηλεπικοινωνίες στα κράτη που φιλοξενείται.
 4. Τα Μυστικά Αρχεία του Βατικανό
Τα αρχεία δεν είναι μυστικά, παρά το ότι αποκαλούνται έτσι. Μπορείτε να δείτε οποιοδήποτε έγγραφό θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να μπείτε στο χώρο φύλαξης τους. Αφού υποβάλει κανείς μια αίτηση για ένα έγγραφο, του παραχωρείται η άδεια να το δει (Θεού θέλοντος, πριν φτάσει στο τέλος της ζωής του από την…αναμονή). Τα μόνα έγγραφα που δεν επιτρέπεται να δει κανείς είναι εκείνα που δεν έχουν  συμπληρώσει 75 χρόνια ζωής, λόγω προστασίας διπλωματικών και κυβερνητικών πληροφοριών. Υπάρχουν και ευρετήρια για να δει κανείς ποια έγγραφα υπάρχουν στα αρχεία. Τα μυστικά αρχεία του Βατικανό βρίσκονται σε ράφια 84 χλμ και υπάρχουν 35.000 τόμοι στον κατάλογο.
 5. Club 33, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Σε αντίθεση με τη γενική, επικρατούσα αντίληψη, η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται στην Disneyland (κατά βάση στα ιδιωτικά πάρτυ που λαμβάνουν χώρα εκεί), αφού, βέβαια, φύγουν οι επισκέπτες. Στο Club 33 η πώληση αλκοόλ είναι ελεύθερη. Το Club 33 είναι μια ιδιωτική λέσχη που βρίσκεται στην καρδιά του τμήματος NewOrleansSquare της Disneyland. Επισήμως, θεωρείται κάτι μυστικό και απροσδιόριστο στο πάρκο. Η είσοδος του βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο BlueBayou στο «33 RoyalStreet». Για να μπει κανείς στο Club 33, πρέπει να καταβάλει ένα ποσό μεταξύ 10-30 χιλιάδων δολαρίων και παίρνει δώρο ένα χώρο στάθμευσης για το αυτοκίνητο του… αν κατορθώσει να μπει αφού πρέπει να περιμένει σε μια λίστα 14 χρόνων!

6.White’sGentlemen’sClub, Λονδίνο, Αγγλία
 Το White (όπως είναι γνωστό) είναι μια κλειστή Αγγλική λέσχη. Ιδρύθηκε το 1693 από τον Ιταλό FrancescoBianco (FrancisWhite) για να πουλάει την τότε πρόσφατα ανακαλυφθείσα ζεστή σοκολάτα, αλλά τελικά έγινε μια τυπική (αλλά εξαιρετικά ιδιωτική) λέσχη για κυρίους. Η λέσχη είναι διάσημη για το «βιβλίο με τα πονταρίσματα» της, στο οποίο τα μέλη στοιχηματίζουν σε περίεργα τυχερά παιχνίδια. Το γνωστότερο απ’όλαείναι ένα στοίχημα 3.000 λιρών Αγγλίας σε δύο σταγόνες βροχής για το ποια θα έπεφτε πρώτη από το παράθυρο. Οι γυναίκες απαγορεύονται εντελώς στη λέσχη. Όσοι από τους κυρίους θέλουν να συμμετάσχουν στην λέσχη πρέπει να προσκληθούν από ένα ήδη εγγεγραμμένο μέλος και να υποστηρίζονται από άλλα δύο μέλη.
7. ΑΙΘΟΥΣΑ 39, VOREIA KOREA
 
Η Αίθουσα 39 ή Γραφείο 39 είναι αναμφισβήτητα μία από τις πλέον μυστικοπαθείς οργανώσεις στη Βόρεια Κορέα. Ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Βασικός σκοπός της είναι η εύρεση μεθόδων για την απόκτηση και μεταφορά ξένων χρημάτων απότον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας, KimJong-il. Περιγράφεται ως ο κεντρικός άξονας της Βόρειας -λεγόμενης- «αυλικής οικονομίας» με επίκεντρο τη δυναστική οικογένεια των Kim. Η προέλευση της ονομασίας παραμένει άγνωστη μέχρι σήμερα. Πολύ λίγα είναι γνωστά για την Αίθουσα 39, λόγω της μυστικότητας που χαρακτηρίζει την οργάνωση, αλλά πιθανολογείται ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί 10 με 20 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κίνα και την Ελβετία για πλαστογραφία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλες παράνομες συναλλαγές. Επίσης, φημολογείται πως εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών και παράνομης αγοραπωλησίας όπλων. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η οργάνωση έχει 120 ξένες εμπορικές εταιρείες υπό τη δικαιοδοσία της και τελεί υπό τον άμεσο έλεγχο του KimJong-il. Η Βόρεια Κορέα, ως γνωστόν, αρνείται κατηγορηματικά πως συμμετέχει σε οτιδήποτε παράνομο. Η Αίθουσα 39 πιστεύεται ότι στεγάζεται στο κτίριο του Εργατικού Κόμματος στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιον-Γιάνγκ.

8.Ise Grand Shrine, Ιαπωνία
Το IseGrandShrine στην Ιαπωνία (που αποτελείται από 100 ιερά) είναι ο πιο ιερός χώρος προσκυνήματος στην Ιαπωνία. Είναι αφιερωμένο στην Amaterasu (τη θεά Ήλιος) και δημιουργήθηκε τον 4 αιώνα π.Χ.. Στο κύριο ιερό πιστεύεται πως φυλάγεται το πιο σημαντικό στοιχείο στην αυτοκρατορική ιστορία της Ιαπωνίας: το Naikū (ένας καθρέφτης από την ιαπωνική μυθολογία ο οποίος κατέληξε στα χέρια των πρώτων αυτοκρατόρων). Το ιερό κατεδαφίζεται και ξαναχτίζεται κάθε 20 χρόνια σύμφωνα με τις αρχές του Σιντοϊσμού για τον θάνατο και την αναγέννηση (η τελευταία ανοικοδόμηση έλαβε χώρα το 2013). Το μόνο πρόσωπο που επιτρέπεται να εισέλθει είναι ο ιερέας ή η ιέρεια ο οποίος ή η οποία είναι πάντα μέλος της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας.

9.Mount Weather Emergency - Operations Center, Βιρτζίνια, ΗΠΑ
Πρόκειται για ένα μέρος που όχι μόνο είναι κλειστό για το κοινό, αλλά και το κοινό εύχεται να μην μπει ποτέ μέσα! Σε πολλές ταινίες με θέμα τη συντέλεια του κόσμου βλέπουμε πως υπάρχει πάντα μια υψηλά διαβαθμισμένη περιοχή όπου πηγαίνουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης και λίγοι εκλεκτοί με την ελπίδα ότι μπορούν να ξεφύγουν από το χτύπημα της μοίρας. Και, ναι λοιπόν, το συγκεκριμένο μέρος…υπάρχει και ονομάζεται Κέντρο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης. Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950, λόγω του Ψυχρού Πολέμου, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Διευθύνεται από την FederalEmergencyManagementAgency (FEMA - Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης). Το Κέντρο λειτουργεί και για μικρές τοπικές καταστροφές στις ΗΠΑ, αφού ένα μεγάλο μέρος της τηλεπικοινωνιακής κίνησης δρομολογείται απ’ αυτό.
  
10.Metro-2 της Μόσχας, Ρωσία
Το Metro-2 στη Μόσχα είναι ένα υποτιθέμενο μυστικό μετρό, ανάλογο του κοινού μετρό της Μόσχας. Πιθανολογείται πως κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Στάλιν, με κωδική ονομασία D-6 από την KGB. Ρώσοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι η ύπαρξη του Metro-2 ούτε επιβεβαιώνεται αλλά ούτε και αρνείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) ή τη διοίκηση το Μετρό της Μόσχας. Το μήκος του φημολογείται πως υπερβαίνει ακόμη και εκείνο του δημόσιου μετρό. Λέγεται ότι έχει 4 γραμμές και βρίσκεται σε βάθος 50 με 200 μέτρων. Θεωρητικά, συνδέει το Κρεμλίνο με την έδρα της FSB, το κυβερνητικό αεροδρόμιο στο Vnukovo-2, μια υπόγεια πόλη στο Ramenki, καθώς και άλλα σημεία καίριας εθνικής σημασίας.
ΠΗΓΗ"Nobile.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου