ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Οι άνθρωποι μιας άλλης εποχής!



Η κοιλάδα Omo είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών με πολλές φυλετικές ομάδες γύρω από το Νότιο Σουδάν, την Αιθιοπία και την Κένυα.
Οι κάτοικοι έχουν αναπτύξει το δικό τους μοναδικό πολιτισμό για να διαφοροποιηθούν από τους γείτονές τους, με τους οποίους βρίσκονται πολύ συχνά σε πόλεμο.

Οι γυναίκες Mursi, που απεικονίζονται στις φωτογραφίες, δεν έχουν δόντια στο σαγόνι, αφού τα έχουν αφαιρέσει για να τοποθετήσουν κεραμικές πλάκες, που τεντώνουν τα χείλη τους.
Υπολογίζεται ότι πάνω από είκοσι φυλές ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες. Στο παρελθόν ήταν ανήκουστο να παντρευτεί κάποιος της φυλής χωρίς να φέρει μια κεραμική πλάκα στα χείλη.
Οι παλιές παραδόσεις, ωστόσο, σταδιακά εξαφανίζονται Οι "μόδες" της φυλής, η πλάκα στα χείλη τους και ο σκαριφισμός σιγά σιγά αντικαθίστανται από πιο σύγχρονα trends.
Οι παραδοσιακές πλάκες μπορούν να αφαιρεθούν, αλλά αφήνουν τα χείλη παραμορφωμένα.
Η πρόσβαση στην περιοχή έχει βελτιωθεί κατά πολύ κατά την τελευταία δεκαετία. Οι δρόμοι βελτιώνονται και με την ανάπτυξη του δρόμου της Ανατολικής Αφρικής που εκτείνεται από την Αντίς Αμπέμπα μέσω της κοιλάδας Omo και την Κένυα στο Νταρ Ες Σαλάμ, η κυκλοφορία στην κοιλάδα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.
Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες στην gallery, από πολιτισμούς πολύ διαφορετικούς από αυτούς που έχουμε συνηθίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου