ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Μυστηριώδης ακτίνες μπλε φωτός φωτογραφήθηκαν κοντά στη Γη [Εικόνες Βίντεο]



Οι εικόνες προέρχονται από την NASA, και συγκεκριμένα από το Apollo 10.
Οι φωτογραφίες ελήφθησαν από τους αστροναύτες κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 10, η οποία ήταν η τέταρτη αποστολή (που ξεκίνησε στο διάστημα στις 18 Μαΐου 1969 ).
Η αποστολή περιλάμβανε το δεύτερο πλήρωμα σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη για τον έλεγχο της σεληνιακής ενότητας της σεληνιακής τροχιάς. Η μονάδα ανήλθε 15.6 χλμ. από τη σεληνιακή επιφάνεια κατά τη διάρκεια των πρακτικών ελιγμών. Το πλήρωμα αποτελούνταν από τους αστροναύτες Cernan, Stafford and Young.
Η αποστολή του Apollo 10, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και ήταν η απόδειξη ότι η NASA ήταν σε θέση να κάνει τις πτήσεις του διαστημοπλοίου Απόλλωνα σε σύντομα χρονικά διαστήματα, στην πραγματικότητα, η αποστολή του Apollo 7 ήταν μόλις επτά μήνες.

Επιπλέον, το Apollo 10 είχε πραγματοποιήσει όλες τις εργασίες που απαιτούνταν για να εκτελέσει μια επιτυχημένη σεληνιακή προσγείωση, με την εξαίρεση της ίδιας της προσγείωσης.
Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια αυτών των ελιγμών, προέκυψαν διάφορα τεχνικά προβλήματα, που θεωρήθηκαν ότι ήταν εύκολα επιλύσιμα, έτσι ώστε να μην θίξουν την πρώτη προσσελήνωση της αποστολής Apollo 11, εφόσον προβλέπονταν από τη NASA. Το Apollo 10 ήταν η τέταρτη επανδρωμένη αποστολή, ενώ δύο ακόμα αποστολές προγραμματίζονταν για τους επόμενους μήνες, που ήταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο της προετοιμασίας.
Κατά τη διάρκειας  του ταξιδιού γύρω από τη Σελήνη, ένας από τους αστροναύτες είχε τραβήξει φανταστικές φωτογραφίες που εξακολουθούν να μένουν στην ιστορία, εκείνες που αφορούν τη Γη όπως φαίνεται από το διάστημα στη διαδρομή γύρω από το φεγγάρι.
Σε μία από τις πολλές φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε ένα μυστηριώδη νήμα μπλε φωτός, καθώς και ένα αντικείμενο κιτρινωπού χρώματος, το οποίο παρατηρείτε μέσα από αυτές τις ίνες.
Σύνδεσμος φωτογραφίας από την Nasahttp://eol.jsc.nasa.gov/sseop/images/ISD/highres/AS10/AS10-35-5271.JPG:

Unknown Blue Lights.01:39reEmbedit


ΠΗΓΗ"ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου