ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Νέα ταινία treiler με θέμα τη αφρικανική φυλή Ντόγκον και θεούς του νερού που ήρθαν απο τα αστερία!




Νέα ταινία με θέμα τη αφρικανική φυλή Ντόγκον και θεούς του νερού που ήρθαν απο τα αστερία!
Σκηνή της ταινίας.

Μια κινηματογραφική παραγωγή Αργεντινής. Το κυρίως θέμα θα είναι για τους θρύλους (η αλήθειες) του αρχαίου αφρικανικού λαού, Ντόγκον . Οι παραδόσεις τους μιλούν για αμφίβιους θεούς (τους λένε «Nommo»), ο οποίοι κατέβηκαν στην αρχαιότητα από τον ουρανό με ένα ιπτάμενο σκάφος.
Που χάρη στη σοφία αυτών των «θεών», η πρωτόγονη φυλή θα είχε προνομιακή πρόσβαση στα κοσμολογικά δεδομένα που έγιναν γνωστά μόνο μέσα από την ανάπτυξη της σύγχρονης αστρονομίας.Άρα μόνο μύθος δεν ήταν !
Η Περίληψη ειναι Εμπνευσμένη από την έρευνα εθνολόγου Marcel Griaule γαλλικής εθνικότητας, ένας ανθρωπολόγος απο την Αργεντινής ο Juan Palomino, ετοιμάζει την ταινία. Γοητευμένος από την γνώση των Ντόγκον, και γνώσεις που ανάκτησε σχετικά με την πιθανή προέλευση του ανθρώπου, ίσως δημιουργήθηκε από αμφίβια όντα από αλλού στο σύμπαν.
Με τη βοήθεια της Oko, ένα κορίτσι απο την Αγκόλα που βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες, μελετώντας τι συνέβη στους απογόνους κατά την περίοδο μετά την αποικία;;, ένας μελετητής αιγυπτιολόγος γνώστης των λαών της Αφρικής, ταξιδεύει στην Αγκόλα μέσω του ποταμού Ανγκόλας σε αναζήτηση των τελευταίων σοφών, σε μια προσπάθεια να πάρει μια απάντηση.
Ο σκηνοθέτη της ταινίας, ειναι ο Πάμπλο Σέζαρ του Mystery planet, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής στο Universidad del Cine του Μπουένος Άιρες και έχει βραβευτεί με διεθνή βραβεία. Ακολουθεί κείμενο με ό, τι μας είπε για το πώς του ήρθε η ιδέα για την ταινία με τους Θεούς του Νερού.
Ήταν το 1998, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας μου Αφροδίτη (ο κήπος των αρωμάτων) στο Μάλι, όταν άκουσα για πρώτη φορά την κοσμολογία του λαού Ντόγκον. Ήμουν στο Nakomo, κοντά στους Ντόγκον για τα γυρίσματα ταινίας μου.
Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ή ανέσεις εκεί, σε ακραίες θερμοκρασίες από 52 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας και 42 το βράδυ. εκεί άκουσα την κοσμολογία αυτών των όντων που μεταδίδονται προφορικά για αιώνες και για χιλιετίες. Εκεί μου ήρθε η ιδέα του σεναρίου.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 16 ετών έχω μελετήσει το έργο του Griaule καθώς και άλλους συγγραφείς που έγραψαν για το μυστήριο του λαού Ντόγκον και για τις γνώσεις που είχαν: Laird Scranton, Shannon Dorey και, φυσικά τον Robert KGTemple. Έχω ακόμη έρθει σε επαφή με τους δύο πρώτους
Αλλά εγώ άρχισα να παρατηρώ ότι πολλές άλλες αφρικανικές φυλές ειναι στο ίδιο παζλ. Ίσως κάποια στιγμή στο μακρινό παρελθόν, όλοι να γνώριζαν την ίδια ιστορία της προέλευσης του ανθρώπου.
Υπήρξαν θεοί που έκαναν τόσο πετυχημένη εξέλιξη.Ο Ζ Σίτσιν αφιέρωσε τη ζωή του στην εξεύρεση της εξελικτικής αλυσίδας του ανθρώπου, με την μελέτη των Σουμερίων πλακιδίων, βρίσκω ομοιότητες με την ιστορία που είπε στο «The Grey Fox» με τους «Θεούς του Νερού»:



Οι θεοί που επισκέφθηκαν τους ανθρώπους στην αρχαιότητα
Ο σκηνοθέτης Πάμπλο Σέζαρ
της ταινίας.

Οι θεοί που επισκέφθηκαν τους ανθρώπους στην αρχαιότητα δεν ήταν οπως τους έχουν σημερα, αλλά ιδιαίτερα εξελιγμένα όντα που ήρθαν από κάπου αλλού στο σύμπαν για να αφήσουν σπόρους της φύσης τους, αναδίπλωση του DNA τους, κλώνους με τα όντα που κατοικούσαν στη γη εκείνες τις μέρες, έτσι έφτιαξαν τον άνθρωπο. 
Όσο για τα γυρίσματα της ταινίας, δήλωσε: Ο βλαστός ήταν ένα όνειρο μέσα σε ένα όνειρο. Κάτι που μέρα με την μέρα θα υλοποιηθεί παρά τις πολλές αντιξοότητες και ειδικά με την συνάντηση ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς και ιστορίες.
Οι άνθρωποι της Αγκόλας έχουν περάσει 28 χρόνια εμφυλίου πολέμου, το οποίο είναι σχεδόν αδιανόητο, και επιπλέον είναι αξιοθαύμαστο το πώς όλα αυτά έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν χρώμα στη ζωή, ενθουσιασμό, τη χαρά και την ελπίδα μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες εμφυλίου πολέμου.
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο η τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στην πόλη του Μπουένος Άιρες.

Όσο για το αν έρθει στην Ελλάδα; άγνωστο το πότε και αν....

ΠΗΓΗ"http://www.aetos-apokalypsis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου